Headlines
Δημοσιεύθηκε την : Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019
Αναρτήθηκε από ditikievritania

Έφυγε από τη ζωή ο Ευρυτάνας μουσικός και τραγουδιστής Γιώργος Κολτούκης

Έφυγε από τη ζωή ο Ευρυτάνας μουσικός και τραγουδιστής Γιώργος Κολτούκης από το Ν. Αργύρι. Γεννήθηκε το 1936 σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας εποχή[κυρίως για όσα ακολούθησαν] και από νωρίς έδειξε την κλίση του για τη μουσική.

Με τη βοήθεια του συντοπίτη του κλαρινίστα Βασίλη Μώκα, που του έδειξε βασικά πράγματα στην κιθάρα ξεκίνησε και στη συνέχεια με προσωπική μελέτη αλλά και τριβή πάνω στο πάλκο, κατάφερε να γίνει ένας καλός για την περιοχή του μουσικός. Δούλεψε σε όλα τα χωριά των Ευρυτανικών Αγράφων, της Αργιθέας, της Άρτας, αλλά και του ορεινού Βάλτου, τόσο σαν κιθαρίστας αλλά και σαν τραγουδιστής.

Συνεργάτες του όλοι οι μουσικοί των γειτονικών περιοχών, που απέδιδαν εξαιρετικά το μοναδικό ηχόχρωμα της περιοχής[Τσιουβαίοι, Κώστας Νάνος, Αλέκος Τσαμπάς, Βασίλης Κουτσοθανάσης, Ηλιας Αντωνάκης και φυσικά ο συγχωριανός του βιολιστής Στάθης Παπαντώνης]. Το κακό και με τον Γιώργο Κολτούκη είναι ότι δεν έγραψε σε δίσκους. Ευτυχώς τον πρόλαβε ο Βασίλης Τσέτσος και τον κατέγραψε σε τρία-τέσσερα μόνο τραγούδια που είναι όμως ικανά να μας δώσουν ένα δείγμα από το ύφος του.

Προσπάθησα πριν δυο χρόνια να του πάρω μια συνέντευξη αλλά από τη φύση του ήταν σεμνός άνθρωπος και το απέφυγε ευγενικά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ευρυτανίας που θα τον σκεπάσει. Ο γιος του Κώστας πήρε την σκυτάλη και είναι πολύ καλός κιθαρίστας.

Γιώργος Υφαντής- 23-2-2019

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημοσιεύθηκε από τον / την ditikievritania στην Φεβρουαρίου 23, 2019. κατηγορία , , , . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την δημοσίευση μέσω τουRSS 2.0. Γράψτε την άποψή σας ή σχολιάτε το άρθρο παρακάτω.

Συντάχθηκε από ditikievritania στης Φεβρουαρίου 23, 2019. Κατηγορία/ες , , , . Ακολουθήστε τις απαντήσεις στα RSS 2.0. Γράψτε κάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχολίασε το άρθρο