το 1982 στην πόλη του Αγρινίου όταν μία Ευρυτάνισσα η κ.Ειρήνη Μάκκα-Φέρρα
με καταγωγή από την Φτερόλακα Ευρυτανίας θα κέρδιζε το 2ο βραβείο καλύτερης βεράντας με λουλούδια πιυ διοργάνωσε η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου.Παρά τον ανταγωνισμό σε μία μεγάλη πόλη κατάφερε να πάρει την 2η θέση.ω
bostanistas.gr
Με τις μηλόπιτες έχω μια σχέση πάθους. Από μαθήτρια έκοβα από ελληνικά και ξένα περιοδικά συνταγές για κέικ μήλου, στρούντελ, μηλόπιτες και ταρτ Τατέν οπότε στο ντοσιέ μου έχουν μαζευτεί πολύ περισσότερες από εκατό, κλειστές, ανοιχτές, με φύλλο σφολιάτας, τραγανή ζύμη τάρτας, γερμανικές, γαλλικές, αγγλοσαξωνικές κλπ.
photo: Κική Τριανταφύλλη
Τελικά, όμως, σχεδόν πάντα κάνω την ίδια πανεύκολη οικογενειακή συνταγή με μια ζύμη που όταν ψήνεται θυμίζει απαλό παντεσπάνι, γιατί θυμάμαι απ' έξω τη δόση και δεν χρειάζεται να ανοίγω κιτάπια: 1 νεροπότηρο ζάχαρη, 1 νεροπότηρο αλεύρι, 4 αυγά. Λεπτομέρειες εδώ:
photo: Κική Τριανταφύλλη
Υλικά
Βουτυρώνω μια στρογγυλή φόρμα (26 cm) με αποσπώμενη βάση και την πασπαλίζω με ζάχαρη. Καθαρίζω τα μήλα, τα κόβω πρώτα στα τέσσερα κατόπιν σε φετούλες και τα τοποθετώ στη φόρμα. Ρίχνω τον μισό χυμό, πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα, ρίχνω τα καρύδια και περιχύνω με το βούτυρο (το ζεσταίνω σε μπρικάκι μέχρι να λιώσει).
Χτυπάω καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο, τις βανίλιες και τον υπόλοιπο χυμό.
photo: Κική Τριανταφύλλη
Αδειάζω τη σχετικά υγρή ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.
photo: Κική Τριανταφύλλη
Βγάζω τη μηλόπιτα από τον φούρνο, αφαιρώ το τσέρκι και την αφήνω για λίγο σε σχάρα.
photo: Κική Τριανταφύλλη
Τρώγεται ζεστή, χλυαρή, κρύα και ταιριάζει υπέροχα με παγωτό βανίλια.
photo: Κική Τριανταφύλλη
Τιπ
*Αυτή τη φορά δεν είχα στο σπίτι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ούτε μπέικιγκ πάουντερ. Χρησιμοποίησα, λοιπόν, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πρόσθεσα 1/2 κ.τ.γλ. μαγειρική σόδα αφού τη διέλυσα στον χυμό του λεμονιού.
Σχετικά με τον συντάκτη
Δημοσιεύθηκε από τον / την ditikievritania
στην Απριλίου 23, 2019. κατηγορία
Γεύσεις,
Ροή,
gallery
.
Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την δημοσίευση μέσω τουRSS 2.0.
Γράψτε την άποψή σας ή σχολιάτε το άρθρο παρακάτω.
Συντάχθηκε από ditikievritania
στης Απριλίου 23, 2019. Κατηγορία/ες
Γεύσεις
,
Ροή
,
gallery
.
Ακολουθήστε τις απαντήσεις στα RSS 2.0. Γράψτε κάτι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Σχολίασε το άρθρο