Headlines
Δημοσιεύθηκε την : Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019
Αναρτήθηκε από ditikievritania

Μαρινάκης-Σοφός:Καυτά ερωτήματα για την συνομιλία τους

Μαρινάκης – Σοφός: Καυτά ερωτήματα για τη συνομιλία τους


Στο φως βγήκαν παλιές συνομιλίες του νυν αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, Θέμη Σοφού, μες τον πελάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η εν λόγω συνομιλία έχει συσχετιστεί με τη δικογραφία της ανακρίτριας Πειραιά για την υπόθεση του «Noor 1» που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Ευάγγελου Μαρινάκη και των συνεργατών του Νίκου Συντιχάκη, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Ship Management, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη, δικηγόρου, και Ηλία Τσακίρη, ναυτασφαλιστή.

Αναφέρονται σε λαθρεμπόριο πετρελαίου

Στις επίμαχες συνομιλίες, που είχαν καταγραφεί δύο χρόνια προτού πιαστεί το φορτίο των 2,1 τόνων ηρωίνης και νομίμως πλέον υπάρχουν στη δικογραφία, ακούγονται πρόσωπα που ήδη δικάζονται στο εφετείο, όπως και άλλοι για τους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη η τακτική ανάκριση.
Ακούγονται, π.χ., οι πρωτοδίκως καταδικασθέντες, ο πρώην παράγοντας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιος Κοτσώνης και ο εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης, να κανονίζουν δουλειές με τόνους πετρέλαιο και τσιγάρα που γίνονταν με πλοία στο εξωτερικό. Μάλιστα σε κάποιες από τις συνομιλίες είναι εξόφθαλμο ότι τα πρόσωπα που ακούγονται αναφέρονται σε λαθρεμπόριο πετρελαίου. Και ο Ν. Συντιχάκης ακούγεται να μιλά τις επίμαχες ημερομηνίες με καταδικασμένο σήμερα για το «Noor 1».

Συνομιλία-φωτιά

Ακούγονται όμως και άλλα πρόσωπα, όπως ο Ευάγγ. Μαρινάκης να συνομιλεί π.χ. με Κοτσώνη και Συντιχάκη αλλά και με τρίτα, μη ελεγχόμενα για το «Noor 1» πρόσωπα. Ακούγεται ένας πολιτικός με τον οποίο κανονίζεται η απελευθέρωση κρατούμενου με τη συνδρομή… εν ενεργεία δικαστή, αλλά και ο δικηγόρος του εφοπλιστή Θεμιστοκλής Σοφός.
Η συνομιλία μάλιστα του κ. Μαρινάκη με τον δικηγόρο του, που σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, δεν θα είχε ίσως κανένα ενδιαφέρον αν δεν ακουγόταν ο κ. Σοφός να κλείνει –με δική του πρωτοβουλία– ραντεβού ανάμεσα σε έναν εισαγγελέα και τον ήδη από τότε εμπλεκόμενο σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις εφοπλιστή.
Και επειδή προφανέστατα ο κ. Σοφός –που είναι ο διαμεσολαβητής– γνωρίζει πολύ καλά πώς θα μπορούσε να ερμηνευτεί το «κονέ» μεταξύ ενός εμπλεκόμενου με ποινικές δικογραφίες και ενός εισαγγελέα, αποφεύγει να πει το όνομα του τελευταίου από το τηλέφωνο. Ωστόσο, δεν κρατιέται να μην επισημάνει από το τηλέφωνο στον εφοπλιστή πελάτη του ότι ο εν λόγω εισαγγελέας του οποίου το όνομα δεν αναφέρει… τον υποστηρίζει.

Αναλυτικά η συνομιλία

Η συνομιλία μεταξύ Μαρινάκη και Σοφού, ο οποίος πλέον έχει και θεσμικό ρόλο ως αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, μεταφέρεται ακριβώς όπως είναι απομαγνητοφωνημένη και εμπεριέχεται πλέον στη δικογραφία της ανακρίτριας Πειραιά για το «Noor 1»:
Θέμης: Κύριε πρόεδρε καλησπέρα ο Θέμης ο Σοφός είμαι
Μαρινάκης: Θέμη τι κάνεις; καλά είσαι;
Θέμης: Δόξα το Θεό καλά συγνώμη που παίρνω απ ευθείας στο κινητό απλά είναι κάτι που πρέπει να μιλήσω απ ευθείας σε σας.
Μαρινάκης: Όχι πες μου
Θέμης: Απόψε το βράδυ στα Ποσειδώνια στο Island θα είναι εκεί και κάποιος εκ των οποίων θέλω οπωσδήποτε να μιλήσουμε μαζί.
Μαρινάκης: Για πες μου
Θέμης: Είναι εισαγγελέας, να μη το πω το όνομά του τώρα στο τηλέφωνο
Μαρινάκης: Εντάξει ΟΚ εντάξει. Θα ρθεις να μου πεις.
Θέμης: Σας υποστηρίζει και αυτά. Θέλω να μιλήσουμε έτσι για ένα πεντάλεπτο να τον δεις από κοντά.
Μαρινάκης: Εντάξει αγόρι μου. ΟΚ
Θέμης: Είναι εμπιστοσύνης, δικός μου
Η συγκεκριμένη καταγραφή εμπεριέχεται στο πακέτο των συνομιλιών που θα αξιολογηθούν από την ανακρίτρια. Είναι, μάλιστα αρμόδια να κρίνει εάν από αυτές προκύπτουν ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων.

Έχει παραγγελθεί περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπόριο καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα, που άσκησε τις διώξεις σε βάρος Μαρινάκη και συνεργατών του για κακουργήματα (φέρεται ότι τελέστηκαν από 1.1.2012) τη διάπραξη των οποίων συνδέει με το «Noor 1», συσχέτισε με τη δικογραφία και τις εν λόγω συνομιλίες και έχει παραγγείλει στην ανάκριση να γίνει περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες, πάλι στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το επίμαχο υλικό είχε ελεγχθεί από άλλη εισαγγελέα, η οποία είχε κρίνει ότι δεν προέκυπτε κάτι που θα έπρεπε να διερευνηθεί περαιτέρω, πλην όμως ο ανώτερός της εισαγγελέας Εφετών που είχε αντίθετη άποψη δεν αρχειοθέτησε την υπόθεση και γύρισε τότε πίσω τη σχετική δικογραφία.
Πηγή: Documento

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημοσιεύθηκε από τον / την ditikievritania στην Φεβρουαρίου 25, 2019. κατηγορία , , . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την δημοσίευση μέσω τουRSS 2.0. Γράψτε την άποψή σας ή σχολιάτε το άρθρο παρακάτω.

Συντάχθηκε από ditikievritania στης Φεβρουαρίου 25, 2019. Κατηγορία/ες , , . Ακολουθήστε τις απαντήσεις στα RSS 2.0. Γράψτε κάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχολίασε το άρθρο