Headlines
Δημοσιεύθηκε την : Σάββατο 25 Αυγούστου 2018
Αναρτήθηκε από ditikievritania

Αρνί με κριθαράκι

Χορταστικό και παραδοσιακό φαγητό


Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό αρνάκι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κονσέρβα (400γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 πακέτο κριθαράκι
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ½ κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

  1. Αρχικά, αλατοπιπερώνετε το αρνάκι και το βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
  2. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κριθαράκι και το βούτυρο.
  3. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα, σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και προσθέτετε το κριθαράκι, το βούτυρο και λίγο ζεστό νερό (να σκεπάζει το κριθαράκι).
  5. Συνεχίζετε το ψήσιμο με σκεπασμένο το φαγητό για 1 ώρα ακόμη ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μαλακώσει το κριθαράκι.
  6. Κάθε 15 λεπτά ανοίγετε το φαγητό, το ανακατεύετε και το βάζετε στο φούρνο για να γίνει πιο σπυρωτό το κριθαράκι.

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημοσιεύθηκε από τον / την ditikievritania στην Αυγούστου 25, 2018. κατηγορία , . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την δημοσίευση μέσω τουRSS 2.0. Γράψτε την άποψή σας ή σχολιάτε το άρθρο παρακάτω.

Συντάχθηκε από ditikievritania στης Αυγούστου 25, 2018. Κατηγορία/ες , . Ακολουθήστε τις απαντήσεις στα RSS 2.0. Γράψτε κάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχολίασε το άρθρο