Headlines
Δημοσιεύθηκε την : Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020
Αναρτήθηκε από ditikievritania

Βραβείο Παγκόσμιας Πρωτοτυπίας...το έργο στα "Ακόνια";

Το βραβείο Παγκόσμιας Πρωτοτυπίας προτείνει Ευρυτάνας για το έργο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη θέση "Ακόνια"  ,στο δρόμο μεταξύ Κρέντης και Κρυονερίου.που είχε κλείσει ολόκληρο το καλοκαίρι τον δρόμο στα δύο.
Όπως καταγγέλει ο συμπατριώτης μας στα social media,αναφέρει χαρακτηριστικά με αρκετή δόση χιούμορ όπως θα διαβάσετε και στο κείμενο παρακάτω..
..Δύο είναι τα έργα που αγγίζουν η ξεπερνούν την τελειότητα στην Ελλάδα..ο Παρθενώνας και το έργο προστασίας του οδοστρώματος από καταπτώσεις πετρώνει στα "Ακόνια"..

Βέβαια κοιτάζοντας τις φωτογραφίες μία απορία μας ηρθε...σχετικά με όσα αναφέρει ο συμπατριώτης μας..
Δειτε το κείμενο που ανέβηκε στο Facebook με αρκετούς να σχολιάζουν και να απορούν..:

"Καλοκαίρι του 2019… Η Ευρυτανία κομμένη στα δύο…
Μολαταύτα, δεν πειράζει, ας κόπηκε ένας Νομός ολόκληρο καλοκαίρι στα δύο. Ας ταλαιπωρήθηκαν οι επισκέπτες του -ντόπιοι και ξένοι- με επιπλέον χιλιόμετρα. Οι εργασίες, που γινόντουσαν στη θέση «Ακόνια» της διαδρομής Κρέντης-Κρυονέρι το απαιτούσαν αυτό.
Χαλάλι, λοιπόν, η ταλαιπωρία τους και η ταλαιπωρία μας. Όπως και να το κάνουμε, από όποια οπτική γωνία και να το δούμε, τέτοια «έργα» ασφαλώς και θέλουν τον χρόνο τους.
Έπειτα, τι κι αν στένεψε ο ήδη στενός δρόμος; Ας πάει στα κομμάτια κι αυτό, αρκεί που έγινε το «έργο».
Και τι «έργο»…!!! «Έργο» πρωτότυπο και καινοτόμο…!!! «Έργο», που στήθηκε… «έργο», που ορθώθηκε στη μέση του δρόμου, για να «προστατεύσει» από τις πέτρες τον υπόλοιπο… τον εναπομείναντα δρόμο.
Από την αρχαιότητα ίσαμε σήμερα, δύο είναι τα έργα, που αγγίζουν ή ξεπερνούν την τελειότητα στην Ελλάδα.
Το ένα είναι ο Παρθενώνας και το άλλο το «έργο» προστασίας του οδοστρώματος από τις καταπτώσεις πετρών στα «Ακόνια»…!!!
Ναι, αυτά τα δύο έργα είναι τα αριστουργήματα, για τα οποία πρέπει να σεμνύνεται η Χώρα μας.
Τα άλλα… όλα τα άλλα -αρχαία, προχριστιανικά, παλαιοχριστιανικά, βυζαντινά και σύγχρονα- είναι μονάχα κατ’ όνομα και κατ’ επίφαση έργα…!!!
Μόνο, που το τεχνικό «έργο» στα «Ακόνια», λόγω της πρωτοτυπίας του και λόγω του υπέρ μοντέρνου (προχωρημένου) τρόπου κατασκευής του, μιας κι είναι άσημο ακόμη, επιβάλλεται να τύχει της ενδεδειγμένης προβολής, όχι μονάχα σε εγχώριο, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ας το έχουν υπόψη τους και ας το πράξουν, όσο πιο νωρίς γίνεται, οι κρατούντες αυτό.
Και τώρα που το σκέφτομαι και για Βραβείο Παγκόσμιας Πρωτοτυπίας πρέπει να προταθεί…!!!    
Όπως στην Ακρόπολη, στον Παρθενώνα δηλαδή, ο θαυμασμός βγαίνει αυθόρμητα από τα εσώτατα του επισκέπτη, διότι θαυμάζεται ένα αριστούργημα, έτσι άρχισε να συμβαίνει -και στον αιώνα τον άπαντα θα συμβαίνει- και στα «Ακόνια», μόνο  που εδώ ο θαυμασμός του επισκέπτη είναι -και θα είναι- ανάμικτος με αηδία και  αγανάκτηση, διότι θα έχει μπροστά του -και θα «θαυμάζει»- ένα ΤΕΡΑΤΟΎΡΓΗΜΑ.    
Δεν θα σταθώ στον γεννήτορα της ιδέας. Όχι, δεν θα το κάνω, διότι, όσο ευφάνταστος κι αν είναι, αποκλείω και την ελαχιστότατη πιθανότητα να είχε φανταστεί το αποτέλεσμα της σκέψης του, της ιδέας του ή, έστω, της πρότασής του.
Θα σταθώ σε άλλους… Θα σταθώ σε αρκετούς άλλους. Κύρια, όμως, θα σταθώ στους αρμόδιους, που κλείνουν τα μάτια και στον φορολογούμενο λαό, που, θέλει δε θέλει, πληρώνει.
Τελικά, ο σύγχρονος Έλληνας, του 2020 ο Έλληνας, ή έχει πλάκα ή είναι της πλάκας…!!!

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημοσιεύθηκε από τον / την ditikievritania στην Ιανουαρίου 21, 2020. κατηγορία , , , . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την δημοσίευση μέσω τουRSS 2.0. Γράψτε την άποψή σας ή σχολιάτε το άρθρο παρακάτω.

Συντάχθηκε από ditikievritania στης Ιανουαρίου 21, 2020. Κατηγορία/ες , , , . Ακολουθήστε τις απαντήσεις στα RSS 2.0. Γράψτε κάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχολίασε το άρθρο