Headlines
Δημοσιεύθηκε την : Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019
Αναρτήθηκε από ditikievritania

Ομιλία του βουλευτή Ευρυτανίας για το σχέδιο νόμου του Υπ.Προστασίας του Πολίτη

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
Θ΄ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
ΙΗ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Μ΄
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Απόστολος Αβδελάς): Τον λόγο έχει ο κ. Κοντογεώργος από τη Νέα Δημοκρατία για πέντε λεπτά. 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητάμε σήμερα το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης «Περί διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις». 
Κατά τη γνώμη μου, είναι υποχρέωσή μας, πριν καταλήξουμε στο αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις προτεινόμενες διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, να συμφωνήσουμε ότι η σοβαρότητα του προβλήματος δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις, για δημιουργία εντυπώσεων και λαϊκίστικες ή αλληλέγγυες εξάρσεις.
Είναι, επίσης, ανάγκη να απαντήσουμε με σύνεση σε κάποια αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν, τα οποία καταδεικνύουν την πολυπλοκότητα του μεγαλύτερου προβλήματος που διαχρονικά αντιμετωπίζει η χώρα μας. 
Ερώτημα πρώτο. Οι εξ ανατολών καθημερινές ροές ανθρώπων,ιδιαίτερα προς τα νησιά μας, είναι όλοι πρόσφυγες από τις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας ή οι περισσότεροι εξ αυτών μετανάστες από διάφορες χώρες της Ασίας και της υποσαχάριας Αφρικής;
Ερώτημα δεύτερο. Η χώρα μας είναι δυνατόν από μόνη της να αντιμετωπίσει ένα τέτοιου μεγέθους πρόβλημα, το οποίο διαρκώς εξελίσσεται δυσμενώς με απροσδιόριστες συνέπειες, τόσο για τις ορδές των εισερχομένων όσο και για την ίδια τη χώρα και τους πολίτες της; 
Ερώτημα τρίτο. Πιστεύει κανείς εξ υμών ότι η Ευρώπη λειτουργεί αλληλέγγυα ως έχει υποχρέωση ή περιορίζεται σε κάποια οικονομική βοήθεια την οποία, μάλιστα, διαχειρίζονται ανεξέλεγκτα οι διάφορες ΜΚΟ, οι οποίες ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ή με την FRONTEX, που λειτουργεί ως τροχονόμος των σύγχρονων Τούρκων δουλεμπόρων-διακινητών
Ερώτημα τέταρτο. Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που εισέρχονται από τη γειτονική Τουρκία χρησιμοποιούνται, παρά τη θέλησή τους, ως μοχλός πίεσης, τόσο προς την Ευρώπη όσο και προς τη χώρα μας, από την κυβέρνηση της Τουρκίας;
Ερώτημα πέμπτο. Τελικά, πρέπει να υπάρχουν ελεγχόμενα σύνοραστη χώρα μας, όπως σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου ή να στείλουμε το μήνυμα προς όλους τους αναξιοπαθούντες της οικουμένης ότι είμαστε «ξέφραγο αμπέλι»;
Ερώτημα έκτο. Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου σε όσους πραγματικά το δικαιούνται και όσοι δεν είναι πρόσφυγες και εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας να επαναπροωθούνται στις χώρες καταγωγής τους;
(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ)
Έβδομο και τελευταίο ερώτημα. Συμφωνούν κάποιοι από εμάς εδώ μέσα να γίνει η χώρα μας ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών σε όλο τον κόσμο, χωρίς εντέλει να έχουμε τη δυνατότητα να τους προσφέρουμε βοήθεια και να καλύψουμε τις ανάγκες τους;
Συνεπώς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ έχει αποδειχθεί στην πράξη πως είναι η Συνθήκη που οδηγεί σε άνιση κατανομή των αιτούντων άσυλο στις χώρες πρώτης εισόδου αλλοδαπών,αναγκάζοντας την Ελλάδα, που είναι η βασική χώρα υποδοχής, να αντιμετωπίζει μόνη της το «τσουνάμι» της παράνομης μετανάστευσης χωρίς την ευρωπαϊκή και κοινοτική αλληλεγγύη, στον βαθμό που έπρεπε αυτή να υπάρχει.
Με λίγα λόγια εγκλωβίζει όλο και περισσότερα πλήθη Ασιατώναλλοδαπών στα νησιά μας και στην ηπειρωτική χώρα, των οποίων η παραμονή θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της χώρας μας.
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, το προτεινόμενο σχέδιο νόμου βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Προσπαθεί να συστηματοποιήσει και να αναπροσαρμόσει σε ένα ενιαίο νομοθέτημα το σύνολο των ισχυουσών διατάξεων, το οποίο θα ρυθμίζει όλα όσα αφορούν την παροχή διεθνούς προστασίας, το καθεστώς των προσφύγων ή αυτών που δικαιούνται επικουρική προστασία, τη διαδικασία ανάκλησης του καθεστώτος διεθνούς προστασίας, τη διαδικασία παροχής δικαστικής προστασίας.
Είναι γεγονός ότι σε αυτή την προσπάθεια είμαστε μόνοι μας απέναντι σε ένα μεγάλο πρόβλημα παγκόσμιας εμβέλειας, που έχει τεράστιες προεκτάσεις ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία αναδεικνύει την έλλειψη της πραγματικής αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την απόλυτη εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων από την Τουρκία, την Ελλάδα που είναι η πρώτη χώρα υποδοχής ως μια απέραντη αποθήκη ψυχών χωρίς τέλος, με διασπορά των παράνομων μεταναστών σε όλη την επικράτειά της, τις κλιμακούμενες και ανεξέλεγκτες ροές παράνομων μεταναστών, οι οποίοι προσποιούνται τους πρόσφυγες, εγκλωβίζονται στη χώρα μας λόγω της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, όπου η παραμονή τους θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.
Για τους παραπάνω λόγους επιβάλλεται η εθνική συνεννόηση και η αποφυγή ακροτήτων. Απαραίτητη είναι, επίσης, η γνώση της αλήθειας, ότι σαν λαός υπήρξαμε μετανάστες σε πολλές χώρες του κόσμου. Ναι!Λαθρομετανάστες, όμως, ποτέ! Τα βασικά μεταναστευτικά κύματα των Ελλήνων γινόταν κατόπιν διακρατικών συμφωνιών -Γερμανία, Βέλγιο μεταπολεμικά κλπ.- και προσκλήσεων για φθηνά εργατικά χέρια -Αμερική, Αυστραλία και άλλες χώρες-, κατόπιν αυστηρών εξονυχιστικών ελέγχων,βλέπε Νήσος Έλις.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Κύριε Πρόεδρε, μισό λεπτό.
Η σύγκριση της χώρας μας με τις ευρωπαϊκές χώρες και πρωτεύουσες,Λονδίνο, Παρίσι και άλλες, είναι ατυχής, δεδομένου ότι αφορούν χώρες με πληθυσμό τουλάχιστον δεκαπλάσιο της Ελλάδας, αποικιοκρατικές στο κοντινό παρελθόν, που λυμαίνονταν τον πλούτο των αποικιών τους και εκμεταλλεύονταν τους λαούς τους.
Στη χώρα μας αντιμετωπίζουμε κανονικό και μεθοδικό εποικισμό -πρέπει να το καταλάβουμε αυτόο οποίος σε συνδυασμό με την πληθυσμιακή γήρανση, την υπογεννητικότητα και τη μετανάστευση των νέων λόγω κρίσης,καθιστούν την κατάσταση πολύπλοκη, με απρόβλεπτες συνέπειες για το άμεσο μέλλον.
Οφείλουμε όλοι μας να προβληματιστούμε ιδιαίτερα τι Ελλάδα θέλουμε και τι πατρίδα θα παραδώσουμε στις νέες γενιές των Ελλήνων. Οφείλουμε να αφήσουμε κατά μέρος τις ταμπέλες περί ξενοφοβίας και ρατσισμού και να διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας μας.
Η Κυβέρνηση οφείλει με μέγιστη προσοχή να χειριστεί το πρόβλημα,απαιτώντας άμεσα την αναθεώρηση της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ. Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως πρέπει άμεσα
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Βίτσας): Κύριε Κοντογιώργο, ολοκληρώστε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ: Μισό λεπτό και ολοκληρώνω, κύριε Πρόεδρε. Ο προηγούμενος μίλησε επτάμισι λεπτά.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Βίτσας): Δεν θα κάνουμε συγκρίσεις.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ: Με συγχωρείτε.
Πρέπει να δώσει άμεση προτεραιότητα και να πιστέψει ότι η χώρα δεν είναι δυνατόν να γίνει ένα απέραντο hot spot.
Λίγα λόγια για τις μικρές τοπικές κοινωνίες, όπως η ιδιαίτερη πατρίδα μου, η Ευρυτανία. Εκεί αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης του ντόπιου πληθυσμού, με ορεινό ανάγλυφο και ελλιπείς υποδομές. Δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν μέρος του προβλήματος για χάρη δύο ή τριών φαλιρισμένων επιχειρηματιών.
Τέλος, μεταφέρω στην Εθνική Αντιπροσωπεία ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μου και των φορέων της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ευρυτανίας, είναι αντίθετη σε κάθε μορφής εποίκιση με παράνομους μετανάστες του τόπου μας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν δεχόμαστε μαθήματα ευαισθησίας και δημοκρατίας από κανέναν, ιδιότητες που έχουμεαποδείξει ποικιλοτρόπως στην ιστορική μας διαδρομή.
Ευχαριστώ πάρα πολύ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημοσιεύθηκε από τον / την ditikievritania στην Νοεμβρίου 01, 2019. κατηγορία , . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την δημοσίευση μέσω τουRSS 2.0. Γράψτε την άποψή σας ή σχολιάτε το άρθρο παρακάτω.

Συντάχθηκε από ditikievritania στης Νοεμβρίου 01, 2019. Κατηγορία/ες , . Ακολουθήστε τις απαντήσεις στα RSS 2.0. Γράψτε κάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχολίασε το άρθρο