Headlines
Δημοσιεύθηκε την : Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019
Αναρτήθηκε από ditikievritania

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διάσωσης της θρυλικής γέφυρας Μανώλη


ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διάσωση της ιστορικής γέφυρας Μανώλη.
Οι εργασίες αντιστήριξης στα βάθρα από το υπουργείο Πολιτισμού με την συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έλαβαν τέλος με επιτυχία.

Ένα πολύ δύσκολο έργο επιτεύχθη και έτσι η θρυλική γέφυρα θα είναι πλέον ασφαλής και χωρίς να κινδυνεύει από τα ορμητικά νερά του Αγραφιώτη και την άνοδο της λίμνης Κρεμαστών.
Οι επισκέπτες πλέον θα μπορούν να συνεχίζουν να θαυμάζουν την γέφυρα και να μαθαίνουν την ιστορία της.

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου φίλων γέφυρας Μανώλη κ.Γρηγόρης Φέρρας (στον οποίο ανήκει και η πρωτοβουλία) μίλησε για έναν αγώνα αρχής γενομένης το 2014 με πάρα πολλές δυσκολίες,παρά ταύτα όμως με την υπομονή και την επιμονή κατορθώθηκε κάτι που για  πολύ κόσμο ήταν ανέφικτο και απραγματοποίητο.Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι το γεφύρι ήταν βυθισμένο τον περισσότερο καιρό από τα νερά της λίμνης Κρεμαστών.

Πλέον η θρυλική γέφυρα Μανώλη,ένα από τα αρχαιότερα γεφύρια της Ελλάδας θα συνεχίζει να βυθίζεται και να αναδύεται στα νερά της λίμνης Κρεμαστών χωρίς τον φόβο της κατάρρευσης.







Σχετικά με τον συντάκτη

Δημοσιεύθηκε από τον / την ditikievritania στην Οκτωβρίου 15, 2019. κατηγορία , , , , . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την δημοσίευση μέσω τουRSS 2.0. Γράψτε την άποψή σας ή σχολιάτε το άρθρο παρακάτω.

Συντάχθηκε από ditikievritania στης Οκτωβρίου 15, 2019. Κατηγορία/ες , , , , . Ακολουθήστε τις απαντήσεις στα RSS 2.0. Γράψτε κάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχολίασε το άρθρο