Headlines
Δημοσιεύθηκε την : Σάββατο 13 Ιουλίου 2019
Αναρτήθηκε από ditikievritania

Σεισμός Αμφιλοχία:Αλαλούμ με τις αναθεωρήσεις για τα Ρίχτερ!

Σεισμός Αμφιλοχία: Αλαλούμ με τις αναθεωρήσεις για τα Ρίχτερ!

Ένας ισχυρότατος σεισμός «χτύπησε» κοντά στην Αμφιλοχία το απόγευμα του Σαββάτου, 13.07.2019, με τις εκτιμήσεις για τα Ρίχτερ να… ποικίλλουν!
Σεισμός έγινε αισθητός, περίπου στις 18:10 το απόγευμα της Πέμπτης, 13.07.2019, στην Αμφιλοχία, το Αγρίνιο και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 28 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά του Αγρινίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 28 χιλιόμετρα. Επίσης, σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 43 χιλιόμετρα ανατολικά της Πρέβεζας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, στην αρχική του εκτίμηση έκανε λόγο για 5,2 Ρίχτερ… newsit.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημοσιεύθηκε από τον / την ditikievritania στην Ιουλίου 13, 2019. κατηγορία , , . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την δημοσίευση μέσω τουRSS 2.0. Γράψτε την άποψή σας ή σχολιάτε το άρθρο παρακάτω.

Συντάχθηκε από ditikievritania στης Ιουλίου 13, 2019. Κατηγορία/ες , , . Ακολουθήστε τις απαντήσεις στα RSS 2.0. Γράψτε κάτι

1 σχόλιο:

Νικόλαος Καραμάνος είπε...

Δεν υπάρχει κανένα αλαλούμ με τα Ρίχτερ. Το σωστό μέγεθος είναι 5,2R αλλά από τον Οκτώβριο του 2009 η τότε κυβέρνηση ψήφισε νόμο -ύστερα από απαίτηση των ασφαλιστικών εταιρειών- να ανακοινώνουν κατά 5 δέκατα μικρότερο μέγεθος για ευνόητους λόγους. Γι' αυτό πάντα γίνεται αυτό το "αλαλούμ" με τα μεγέθη.

Σχολίασε το άρθρο