Headlines
Δημοσιεύθηκε την : Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019
Αναρτήθηκε από ditikievritania

Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Μαθητικός Διαγωνισμός "Ζαχαρίας Παπαντωνίου-Τα ψηλά βουνά"

Τη “Διοργάνωση του Πανελληνίου Λογοτεχνικού Μαθητικού Διαγωνισμού “ΖΑΧΑΡΙΑΣΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ - Τα ψηλά βουνά” κατά την επόμενη χρονιά 2019-20, ζητά η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών, με επιστολή της προς τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκαπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.
Στην επιστολή της αναφέρει:                                                                                                    

Αξιότιμε κύριε Περιφερειακέ Διευθυντά,

κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά 2018-19 υλοποιήθηκε στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο πρώτος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Μαθητικός Διαγωνισμός “ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ - Τα ψηλά βουνά” με πρωτοβουλία της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Δεκάδες σχολικές μονάδες από όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν σε αυτόν τον εγκεκριμένο από το ΥΠΠΕΘ και το ΙΕΠ Διαγωνισμό..     

Αποκορύφωμα αυτής της μεταξύ μας συνεργασίας ήταν η πραγματοποίηση πνευματικής εκδήλωσης βράβευσης των πρωτευσάντων μαθητών στον παραπάνω Διαγωνισμό στη γενέτειρά μας, στο ορεινό χωριό Γρανίτσα Ευρυτανίας τον περασμένο Σεπτέμβριο (επισυνάπτεται σχετικό φωτογραφικό υλικό). Στην εκδήλωση αυτή συνέρρευσαν μαθητές από όλη την Ελλάδα συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους και το γεγονός καλύφθηκε από τον τοπικό τύπο, ενώ πραγματοποιήθηκαν σχετικές ενημερωτικές αναρτήσεις και σε πλήθος τοπικών ιστολογίων. Παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των εκκλησιαστικών αρχών, πλήθους συγχωριανών μας αλλά και των εκπαιδευτικών-μελών της επιτροπής αξιολόγησης των μαθητικών έργων, απονεμήθηκαν αναμνηστικά βραβεία στους πρωτεύσαντες μαθητές. Παράλληλα οι μαθητές και οι οικογένειές τους είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο χωριό μας από τα μέλη της Αδελφότητας, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης βράβευσης παρατέθηκε προς τιμήν τους δείπνο και ελήφθη μέριμνα για τη δωρεάν διανυκτέρευσή τους στο χωριό μας τόσο αυτών όσο και των μελών των οικογενειών τους. Το γεγονός αυτό ήταν πρωτόγνωρο για τον τόπο μας, καθώς πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τέτοιου είδους εκδήλωση σε αυτόν, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους συντοπίτες μας ερχόμενοι σε επαφή με τους βραβευθέντες μαθητές και τις οικογένειές τους να αισθανθούν ότι το χωριό μας κατέστη για λίγες ώρες το επίκεντρο μια πνευματικής εκδήλωσης με πανελλήνια απεύθυνση, ενώ παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές από όλη την Ελλάδα να γνωρίσουν μια ορεινή απομακρυσμένη περιοχή της χώρας μας. Άπαντες οι παριστάμενοι ενθουσιάστηκαν με την πραγματοποίηση της παραπάνω εκδήλωσης, η οποία προσέδωσε ξεχωριστή ζωντάνια στην κοινωνική ζωή του χωριού και συμφώνησαν στην ανάγκη εκ νέου πραγματοποίησής της. 

Για αυτό το λόγο αισθανθήκαμε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε για τα πεπραγμένα μας και επί τη ευκαιρία να εκφράσουμε εκ νέου τις από καρδιάς ευχαριστίες μας για τη συνδρομή και συμβολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας στην προσπάθειά μας, καθώς χωρίς αυτήν δε θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει στην πραγματοποίηση της παραπάνω εκδήλωσης, η οποία έδωσε τόση χαρά σε εμάς και στους συντοπίτες μας. Παράλληλα μας εξοπλίζει με ενθουσιασμό, ορμή και αυτοπεποίθηση για ανάληψη ανάλογων πρωτοβουλιών στο μέλλον, οι οποίες προσδίδουν μια ξεχωριστή πνοή στην κοινωνική ζωή του τόπου μας. Επιπλέον, με το παρόν θα επιθυμούσαμε να σας υποβάλουμε το αίτημα της διοργάνωσης και κατά την επόμενη σχολική χρονιά 2019-2020 του Πανελληνίου Λογοτεχνικού Μαθητικού Διαγωνισμού “ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ - Τα ψηλά βουνά” σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Επισυνάπτεται στο παρόν σύντομο σημείωμα με το αίτημα και τη συνολική δράση της Αδελφότητας σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο καθώς και τους όρους και τις προϋποθέσεις του εν λόγω Μαθητικού Διαγωνισμού.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και την ανταπόκρισή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για όποιες περαιτέρω πληροφορίες, διευκρινήσεις και επισημάνσεις.

Μετά τιμής






                     Ο ΠρόεδροςΗ Γραμματέας 



Αλέξης ΚαρδαμπίκηςΠένυ Καριώτη

1

Σχετικά με τον συντάκτη

Δημοσιεύθηκε από τον / την ditikievritania στην Ιουνίου 19, 2019. κατηγορία , , . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την δημοσίευση μέσω τουRSS 2.0. Γράψτε την άποψή σας ή σχολιάτε το άρθρο παρακάτω.

Συντάχθηκε από ditikievritania στης Ιουνίου 19, 2019. Κατηγορία/ες , , . Ακολουθήστε τις απαντήσεις στα RSS 2.0. Γράψτε κάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχολίασε το άρθρο